دود سیگار و الکل را خط بکشیدسیگار احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. بنابراین اگر سیگاری هستید، این عادت را ترک کنید و تا جایی که می توانید از کشیدن قلیان هم بپرهیزید. الکل نیز زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می کند و علاوه بر سایر مضراتش، احتمال پوکی و شکستگی زودرس استخوان را افزایش می دهد.
مرتب ورزش کنیدبررسی ها نشان داده افرادی که در هفته ورزش هایی مانند پیاده روی، تنیس، شنا، دوچرخه سواری و دویدن انجام می دهند، استخوان های محکم تری خواهند داشت. به همین دلیل توصیه می شود حداقل چهار تا پنچ روز در هفته ورزش کنید.
نوشابه های گازدار را کنار بگذاریداین نوشیدنی ها دارای مقادیر فراوانی اسید فسفریک هستند و باعت دفع کلسیم از ادرار می شوند. به این ترتیب مصرف مرتبشان زمینه بروز این بیماری را افزایش می دهد. به همین دلیل مصرف نکردن انواع نوشابه های گازدار بخصوص به افراد مستعد ابتلا به پوکی استخوان توصیه می شود.
در مصرف قهوه زیاده روی نکنیدقهوه به دلیل داشتن کافئین، ترکیبی که در بدن به کلسیم متصل و مانع جذب آن می شود، خطر بروز پوکی استخوان را افزایش می دهد. زیاده روی در مصرف این نوشیدنی بخصوص برای خانم ها و در سنین بالاتر توصیه نمی شود.
مصرف نمک را به حداقل برسانیدبررسی ها نشان داده اند دریافت سدیم بیش از 2300 میلی گرم به اندازه یک قاشق چایخوری نمک، در روز باعث دفع 40 میلی گرم کلسیم از بدن می شود. به همین دلیل غذاهایتان را با حداقل نمک تهیه و از آوردن نمک سر میز غذا خودداری کنید.
رژیم غذایی تان را متنوع کنیددریافت مواد معدنی مانند منیزیم، روی، پتاسیم و فسفر به استحکام استخوان ها کمک می کند. به علاوه دریافت منظم ویتامین هایی مانند B1 , A و B12 هم زمینه ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
به همین دلیل برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری برنامه غذایی متنوع، متعادل و متناسب شامل منابع غذایی دارای مواد مغذی یاد شده داشته باشید.
شیر و ماست را در برنامه غذایی روزانه تان بگنجانیددریافت به اندازه کلسیم بخصوص در دوران کودکی و نوجوانی از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند.
به همین دلیل توصیه می شود حداقل دو تا سه واحد در روز لبنیات کم چرب مصرف کنید.
البته در صورتی که مواد غذایی پرفیبر بیش از اندازه مصرف شوند، نیاز به کلسیم بالاتر می رود. بنابراین اگر گیاهخوار هستید و سهم زیادی از برنامه غذایی تان را مواد غذایی با منشاء گیاهی تشکیل می دهند، بهتر است بیشتر مواد غذایی کلسیم دار مصرف کنید.
از مصرف منابع پروتئینی غافل نشویدمصرف پروتئین های حیوانی به دلیل داشتن تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن، به عنوان یک عادت پیشگیرانه توصیه می شود زیرا 50 درصد از بافت استخوان ها را پروتئین ها تشکیل می دهد. به همین دلیل خوردن انواع گوشت های قرمز و سفید البته بدون چربی مرئی شان به تمام افراد مستعد توصیه می شود.
مصرف خوراکی های دارای سدیم پنهان را کاهش دهیدمصرف بیش از حد نمک زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می کند. اما مواد غذایی دیگری نیز دارای مقداری سدیم پنهان هستند و برای کاهش دریافت این ماده معدنی باید مصرفشان را به حداقل رساند.
انواه فست فودها، کنسروها، آب سبزی های بسته بندی شده و سوپ های آماده، انواع غلات صبحانه و حتی نان ها دارای سدیم پنهان هستند که زیاده روی در مصرفشان احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.
به اندازه کافی ویتامین D و کلسیم دریافت کنیدبا انجام آزمایشی که میزان ویتامین D را در بدن می سنجد، مقدار آن را در بدنتان کنترل و در صورت کمبود البته زیر نظر متخصص مکمل ویتامین D مصرف کنید.
علاوه بر این ها، مواد غذایی که سرشار از این ویتامین می باشند، یعنی زرده تخم مرغ، جگر و ماهی هایی که با استخوان مصرف می شوند نظیر کیلکا و ساردین را در رژیم غذای تان بگنجانید.
علاوه بر لبنیات مواد غذایی نظیر بادام، انجیر، انواع لوبیاها و اسفناج منبع کلسیم هستند که توصیه می شود در برنامه غذایی افراد مستعد ابتلا به این بیماری گنجانده شوند.
درمان کوید-19 در خانه: نکاتی برای مراقبت از شما و دیگران
درمان کوید-19 در خانه: نکاتی برای مراقبت از شما و دیگران مراقبت از فرد مبتلا به کوید-19 در خانه؟
ادامه مطلب ❯